BluePink BluePink
XHost
Gazduire site-uri web nelimitata ca spatiu si trafic lunar la doar 15 eur / an. Inregistrare domenii .ro .com .net .org .info .biz .com.ro .org.ro la preturi preferentiale. Pentru oferta detaliata accesati site-ul BluePink

SECURITATEA LA INCENDIU ÎN REGLEMENTĂRILE EUROPENE ȘI ROMANEȘTI - COMENTARII.

 Autori: General de brigadă Constantin Zamfir, Prof dr. ing. Ștefan Vintilă, CoL dr. ing. Sorin Calotă, Dr. arh. Iban Voiculescu.

 

 

 

Lucrarea se referă, la o problematică de mare actualitate: consecințele intrării României în U.E., în domeniul construcțiilor, în principal al securității la incendiu. îndeplinirea acquis-ului comunitar impune armonizarea completă a reglementărilor românești cu. cele europene. Concepția europeană privind securitatea la incendiu va determina modificări majore, esențiale, atat în ceea ce privește realizarea produselor pentru construcții, a clasificării lor din punct de vedere al comportării la foc, cât și în elaborarea unor noi reglementări tehnice privind construcțiile. Cunoașterea documentelor actuale și a tendințelor importante asigură un management eficace și eficient al activităților specifice apărării împotriva incendiilor.

Sunt prezentate, în traducere proprie, cele mai recente documente europene privind securitatea la incendiu (Documentul Interpretativ nr. 2, Ghidul G, Deciziile Comisiei Europene), precum și explicații și comentarii aparținând autorilor, specialiști de înaltă competență în domeniu. Lucrarea este structurată în următoarele capitole :

1.         Documente privind libera circulație a mărfurilor

2.         Directiva referitoare Ia produse pentru construcții

3.         Documente europene referitoare la securitatea la incendia

4.         Direcții de armonizare pentru reglementările românești privind, securitatea Ia incendiu

5.         Scenariul de incendiu

6.         Clasificarea produselor pentru construcții din punct de vedere al reacției Ia fee

7.         Clasificarea produselor pentru construcții din punct de vedere al rezistenței la foc

8.         Clasificarea acoperișurilor și învelitorilor de acoperișuri  din punct de vedere al

comportării la foc

9.         Clasificarea instalațiilor din punct de vedere al rezistenței la foc

10.       Proiectarea securității la incendiu: Eurocoduri; Ingineria securității Ia incendiu

ANEXE: Termeni.privind integrarea europeană; Termeni specifici pentru securitate la

incendiu; Regulamentul de clasificare; Bibliografie

Lucrarea reprezintă un ghid esențial pentru toți cei care doresc să se informeze rapid și complet asupra direcțiilor actuale și viitoare de armonizare cu. reglementările europene specifice: producători și importatori de produse pentru construcții; specialiști în domeniu: ingineri constructori și instalatori, arhitecți implicați în activități de proiectare și execuție, pompieri din serviciile profesioniste, private și voluntare; cadre didactice și studenți din instituțiile de învățământ de profil; cadre tehnice cu atribuții specifice din instituții și agenți economici.