bancuri, glume, imagini, video, fun, bancuri online, bancuri tari, imagini haioase, videoclipuri haioase, distractie online Pe HaiSaRadem.ro vei gasi bancuri, glume, imagini, video, fun, bancuri online, bancuri tari, imagini haioase, videoclipuri haioase, distractie online. Nu ne crede pe cuvant, intra pe HaiSaRadem.ro ca sa te convingi.

8. Normativ pentru proiectarea si executarea conductelor de aductiune si a retelelor de alimentare cu apa si canalizare a localitatilor I22-99

Elaborat de:

PRODOMUS S.A.
Societate comerciala de cercetare pentru locuinte, constructii civile, urbanism, renovari, expertizari si consulting

Aprobat de:

MLPTL
Cu Ordinul nr.23/N/7.04.1999

 

PREVEDERI GENERALE


1. Prevederile din prezentul normativ se aplica la proiectarea si executarea conductelor de aductiune si a retelelor de alimentare cu apa si de canalizare ale localitatilor.

2. La realizarea conductelor de aductiune si a retelelor de alimentare cu apa si de canalizare ale localitatilor se pot utiliza tuburi din:
• fonta ductila (FD);
• polietilena de inalta densitate (PEID);
• poliester armat cu fibre de sticla si insertie de nisip (PAFSIN);
• beton precomprimat (BP);
• beton armat (BA);
• beton simplu (BS);
• gresie ceramica (GC).

3. La realizarea conductelor de aductiune si a retelelor de alimentare cu apa si de canalizare ale localitatilor, se pot utiliza tuburi si din alte materiale agrementate pentru alimentarea cu apa si pentru evacuarea apelor de canalizare.

4. Prevederile prezentului normativ se aplica la realizarea lucrarilor noi, precum si la refacerea, reabilitarea si modernizarea lucrarilor existente.

5. Prevederile prezentului normativ au caracter de recomandare, cu exceptia celor care se refera la cerintele de calitate, conform Legii nr.10/1995, care sunt obligatorii.

6. In cazul tronsoanelor de conducte amplasate in terenuri cu capacitate portanta redusa (maluri, namoluri, turba etc.), prin proiect se precizeaza masurile necesare in vederea asigurarii rezemarii corespunzatoare si a stabilitatii conductelor.

7. In pamanturi sensibile la umezire se respecta prevederile Normativului P7.

8. In pamanturile agresive, pentru tuburile din fonta ductila, beton precomprimat, beton armat si beton simplu se aplica masuri de protectie anticoroziva exterioara, conform datelor producatorilor.

9. Nu fac obiectul prezentului normativ:

• proiectarea si executarea instalatiilor de alimentare cu apa si canalizare din interiorul cladirilor;
• executarea retelelor de conducte subterane fara sapatura deschisa.

10. Tuburile din PEID si PAFSIN nu se utilizeaza la retelele amplasate in locuri in care in timpul exploatarii pot fi deteriorate prin lovire (atunci cand sunt montate aerian) si nu se poate asigura protectia impotriva loviturilor accidentale.

11. La tuburile din PEID si PAFSIN, pentru retelele montate ingropat in terenuri cu continut de substante agresive, se iau masuri de protectie conform datelor producatorilor.