BluePink BluePink
XHost
Oferim servicii de instalare, configurare si monitorizare servere linux (router, firewall, dns, web, email, baze de date, aplicatii, server de backup, domain controller, share de retea) de la 50 eur / instalare. Pentru detalii accesati site-ul BluePink.

COD DE PROIECTARE A CONSTRUCȚIILOR CU PEREȚI STRUCTURAU DE BETON ARMAT               CR 2-1-1.1-2005

Elaborat de:

U.T.C.B.

Aprobat de:

M.T.C.T

Ordinul nr. 3/6.1.2006

 

 

1. Generalități

Codul cuprinde principiile, elementele și datele de bază necesare pentru clasificarea actiunilor/incarcarilor si gruparea efectelor structurale ale actiunilor/incarcarilor pentru proiectarea clădirilor si structurilor în acord cu dezvoltările din următoarele coduri de proiectare avansate: Eurocodul 0, EN 1990: 2002, codurile americane ASCE 7-95, ASCE7-98: 2000 si documentul ISO 2394/1993.

Codul se înscrie în procesul de armonizare a legislației tehnice românești pentru proiectarea construcțiilor cu cea din Comunitatea Europeană, imbunatatind nivelul de siguranța a structurilor si construcțiilor din România.

1.1 Scopul

Prezentul cod se refera la clasificarea actiunilor/incarcarilor si gruparea efectelor structurale ale actiunilor/incarcarilor pentru proiectarea clădirilor si structurilor.

1.2 Definiții

J.2.1 Definiții referitoare la acțiuni in construcții

1.2.1.1 Acțiuni (F)

Acțiunile asupra construcțiilor se pot exprima prin:

a) Forte/iiicarcari aplicate asupra structurii (acțiuni directe);

b) Accelerații provocate de cutremure sau alte surse (acțiuni indirecte);

c) Deformații impuse cauzate de variații de temperatura, umiditate sau tasari diferențiate sau provocate de cutremure (acțiuni indirecte).

1.2.1.2 Efect al acțiunii (E)

Efectul actiunii/actiunilor pe structura se poate exprima in tenneni de efort secționai si/sau efori unitar in elementele structurale, precum si in termeni de deplasare si/sau rotație pentru elementele structurale si structura in ansamblu.

1.2.1.3 Acțiune permanenta (G)

Acțiune pentru care variația in timp este nula sau neglijabila.

1.2.1.4 Acțiune variabila (Q)

Acțiune pentru care variația in timp a parametrilor ce caracterizează acțiunea nu este nici monotona nici neglijabila.

1.2.1.5 Acțiune accidentala (A)

Acțiune de durata scurta dar de intensitate semnificativa, ce se exercita cu probabilitate redusa asupra structurii in timpul duratei sale de viata proiectate.

Nota - De obicei cutremurul si impactul reprezintă acțiuni accidentale, iar zăpada si vântul reprezintă acțiuni variabile.

1.2.1.6 Acțiune seismica (An)